28/4 Teatersamtal och fika

Nu är det dags för Teatersamtal och fika, denna gång på Gothenburg English Studio Theatre (GEST) i Göteborg. Temat är konstnärlig profil och organisationsform. Skapas en konstnärlig profil utifrån hur vi vill arbeta tillsammans? Eller är det sättet vi vill organisera oss på som ger den konstnärliga profilen? Medverkande: PeO Sander, Johanna Essie Sjögren, Ola Karlberg, Iben West och Lars Melin.

Är utgångspunkten för en konstnärlig profil hur de som skapat den vill arbeta tillsammans, delaktighet? Eller är utgångspunkten sättet vi vill organisera oss på, delaktighet, som ger den konstnärliga profilen och det sätt som konstnärliga beslut fattas? Hur påverkar den konstnärliga profilen/organisationsformen beslutsfattande i produktionen?  

I ett samtal, modererat av PeO Sander, möter vi tre fria grupper: Kvalitetsteaterns Johanna Essie Sjögren, Ola Karlberg från Big Wind och Iben West från Teater 23. En ideell förening, och två ekonomiska föreningar, om hur de driver sin organisation konstnärligt. Påverkar organisationens struktur hur den leds, konstnärlig ledare eller på annat sätt? 

Därefter möter vi Lars Melin i ett samtal utifrån samma frågor men utifrån Lars erfarenheter från olika organisationer där han haft funktioner som teaterchef, konstnärlig ledare, konstnärlig chef och regissör.  

Träffens tematik är framtagen av en arbetsgrupp som består av tre fria utövare i Västra Götalandsregionen: Hilda Rydman, Matilda Magnusson och Samuel Eek. Träffen vänder sig till dig som arbetar inom teaterbranschen men även till intresserade arrangörer för teater för barn och unga.

Datum: 28 april
Tid: Kl 16.00 (dörrarna öppnar 15.30 för mingel och fika i foajén)
Plats: Gothenburg English Studio Theatre (GEST), Karl Johansgatan 88, Göteborg (vid Chapmans torg)
Övrigt: Vi bjuder på kaffe och macka.   
Anmälan: Anmäl dig senast 25 april via digitalt formulär.

Till anmälan...

Medverkande

PeO Sander  
PeO Sander, lektor i Scenkonstproduktion på Stockholms konstnärliga högskola. PeO har arbetat som producent i produktioner och projekt och som konsult i trettiotalet olika scenkonstorganisationer och genomfört mängder av utbildningar i många olika sammanhang. 

Johanna Essie Sjögren  
Johanna Essie Sjögren är en av kvalitetsteaterns konstnärliga ledare, har stått på scen i flertalet av dess produktioner samt ansvarar för ekonomi och administration i teaterns löpande verksamhet. Johanna frilansar som skådespelare & scenkonstnär inom film, ljud och teater samt i utbildningsmoment för MSB. Sitter även i den konstnärliga ledningen för Teater Ambrosia. Med kvalitetsteaterns "Cash is Queen" (2021-2022) debuterade Johanna som regissör. 

Ola Karlberg
Så här ser jag, Ola Karlberg, ut i dag den åttonde april 2022 (bilden på Ola är bilden högst upp till höger i bildcollaget). En kontorsdag. En vanlig dag för mig finns inte riktigt eftersom jag envisas med att både stå på scen, skriva saker och jobba administrativt. Organisationsmässigt har jag erfarenhet av medlemskap och styrelsearbete i allt från elevråd, fältbiologer, teatercentrum, konstepidemin till Big Wind.  (Foto: Ola Karlberg)

Iben West
Iben West examinerades från Dramatiska Institutets teaterteknikerlinje 1995. Sedan dess har hon varit verksam som ljussättare och tekniker. De senaste åren har Iben arbetat som producent och regissör, främst på Teater 23 där hon också är ordförande. 

Lars Melin 
Lars Melin är utbildad skådespelare på Teaterhögskolan i Gbg och arbetade som skådespelare i ca:12 år. Främst på Backa teater. Efter det var han frilandsregissör. Lars Melin är nu konstnärlig ledare/regissör på Backa teater sedan början av 2021. Innan han kom till Backa teater har han även arbetat som konstnärlig ledare och teaterchef på Smålands Musik och Teater i Jönköping samt konstnärlig chef på Regionteater Väst. Han har valt att ägna så gott som hela sitt yrkesliv åt scenkonst för en ung publik. (Foto Ola Kjellbye) 

Om våra teaterträffar

Våra teaterträffar (ibland sker de som teaterfrukostar, ibland som samtal med fika) vänder sig till dig som arbetar inom teaterbranschen men även till intresserade arrangörer för teater för barn och unga. Teaterträffar sker ungefär tre gånger per år och har en arbetsgrupp knuten till sig som består av personer från teaterbranschen i Västra Götaland. Träffarna sker genom ett samarrangemang mellan Förvaltningen för kulturutveckling och Göteborgs Stads kulturförvaltning.

Kontakt

Lotta Eldh, teaterkonsulent, Förvaltningen för kulturutveckling
Telefon: 070 - 082 52 77
E-post: lotta.eldh@vgregion.se