14/10 Tänk smalt, nå brett och bli relevant för många

Webbinarium med Ole Hedemann den 14 oktober. I början av 2022 öppnar Nationalmuseet för konst, arkitektur och design i Oslo. I arbetet med öppningsutställningen har museet använt samma utvecklingsmetodik som tv-serien SKAM bygger på – och som många minns – blev en megahit.

Tid: kl 10.00-12.00 (Incheckningen öppnar kl 09.45)
Plats: Online
Webbinariet hålls på norska och svenska

ANMÄL DIG HÄR

Det var när Ole Hedemann arbetade på norska statstelevisionen, NRK som han fick upp ögonen för den amerikanska NABC-metoden och introducerade den som ett utvecklingsverktyg på NRK. I detta webbinarium berättar Ole om hur både innehåll och utställningar kan skapas utifrån användarnas behov, verklighet och drömmar.

- För mig är NABC ett kinderägg som erbjuder en organisation tre saker på en gång: en metod, ett tankesätt och ett utvecklingsspråk, säger han.

NABC en förkortning för Needs, Approach, Benefits and Competition. Ole har lett mer än 200 NABC-baserade workshops och berättar här om sina erfarenheter och hur han tillämpar metoden i praktiken.

Om Ole Hedemann
Välkommen till ett webbinarium med Ole Hedemann, som sedan mars 2020 är professor vid norska TV -skolan i Lillehammer. Ole har en nästan 30-årig karriär på NRK. De senaste 13 åren har han arbetat med utveckling av nytt och befintligt innehåll, samt export av NRK: s många framgångsrika TV -format.

Tips: Läs gärna vår intervju med Kirsten Thorseth Poppe från Oslo Nationalmuseum om hur de använder metoden för att skapa öppningsutställningen.