15/12-9/3 Kurs för konstnärer i gestaltningsuppdrag/offentlig konst

Är du konstnär och vill arbeta med offentlig konst? Region Värmland och Västra Götalandsregionen bjuder in till en utbildning för att stärka dina kunskaper inom området offentlig konst. Kursen ger praktiska exempel och workshops varvat med föreläsningar inom olika kompetenser. Sök senast 5 december.

Vill du arbeta med konstnärliga gestaltningsuppdrag? Vill du lära dig om hur vägen till ett skissförslag och ett uppdrag går till? Vill du veta mer om hur ett upphandlingsförfarande går till (LOU), om budgetarbete, genomförandefas, avtal, portfolio, samverkan i byggprocessen och förvaltningsfrågor? Då är det här en kurs för dig!

Kursen kommer att ske i form av föreläsningar, workshops och studiebesök. Det kan också komma att bli aktuellt med hemuppgifter som deltagarna arbetar med mellan kurstillfällena.

Kursledare är Artplatform

Artplatform har under 20 år arbetat med konst i offentliga och semi-offentliga rum genom projektledning och produktion, och genom att skapa goda förutsättningar för att ta fram konst som kvalitetsmässigt och långsiktigt lämpar sig för det specifika sammanhanget. Läs mer om Artplatform här...

Datum, tider och platser

  • 15 december 2022 kl 09.00–13.30 – kurstillfälle 1 (digitalt via Zoom)
  • 19 januari 2023 kl 09.00– 13.30 – kurstillfälle 2 (digitalt, via Zoom)
  • 8-9 februari 2023 kl 09.00–13.30 – platsbesök, fritt val mellan Uddevalla, Falköping och Karlstad
  • 9 mars 2023 kl 09.00–13.30 – kurstillfälle 3 (digitalt, via Zoom)

Vem kan söka till kursen?

Kursen har plats för tio konstnärer från Region Värmland och tio konstnärer från Västra Götalandsregionen. Du som söker ska vara folkbokförd i någon av regionerna och vara professionell samt verksam inom bild- och formområdet.

Får vi fler sökande än platser kommer motiveringen i ansökan vara utslagsgivande för att få en plats samt övriga kriterier, se nedan.

Kursen vänder sig till professionella konstnärer (enligt KROs kriterier).

Vi arbetar för en breddad rekrytering och vill verka för att konstnärer som inte har haft sitt första gestaltningsuppdrag kan komma in på arbetsmarknaden med gestaltningsuppdrag. Vi eftersträvar även en bred regional spridning.

Ansökan

Du ansöker för att delta i kursen genom digitalt formulär.

Till ansökan...

Kursen arrangeras av Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen och Region Värmland.

Camilla Alexanderson

Konsulent

Telefonnummer