23/5 Nätverksträff Comfusion extended

Välkommen på nätverksträffen Comfusion extended på Regionens Hus i Göteborg den 23 maj! Träffen vänder sig både till tidigare deltagare i Comfusion och till utövare som är intresserade av konstartsövergripande communityarbete. Dagen arrangeras som en del av Communitydagarna 22-23 maj. Vi kommer att ta del av projekt som genomförts, pågår eller är på gång, metoddelning, en ny skrift och naturligtvis nätverkande!

Dagen arrangeras i samarbete med nätverket för communitydans.
Hjärtligt välkommen!

Datum: 23 maj
Tid: kl 9:00-12:00
Plats: Regionens Hus, Göteborg

TILL ANMÄLAN...

Program

  • Inledande ord Comfusion
  • Herman Muntzing från Kollaborativet
  • Work in progress – Maja Kristin Nylander och Sebastian Ruiz Bartilson
  • Work in progress – Subani Melin och Karin Blixt
  • Comfusion – Vad hände sedan? Laura Blake.
  • Släpp av skriften Vi gör det!
  • Gemensam lunch och nätverkande

Medverkande

Subani Melin och Karin Blixt
Textilkonstnären Subani Melin och Karin Blixt, manusförfattare och dramaturg, arbetar med en deltagargrupp som har en nära relation till textilt hantverk. I projektet Livsmönster sammanför de textilier med dramaturgi och historieskapande och undersöker hur hantverk relaterar till omsorg och beröring.

Sebastian Ruíz Bartilson och Maja Kristin Nylander
Sebastian Ruíz Bartilson och Maja Kristin Nylander har bakgrund inom scenkonst respektive fotografi. De arbetar med ett HBTQ+ community och skapar verket Stay with me där dans, rörelse, foto och rörlig bild sammanfogas genom projektioner och fysisk performance.

Laura Blake – taktil konst
Laura Blake är konstnär med praktik i gränslandet mellan konst och hantverk. Laura Blake har alltid fascinerats av det taktila – utrymmet där material och människa möts. Laura Blake deltog med sitt pilotprojekt Plush som en av konstnärer i första omgången av Com.fusion. Då utforskade hon co-design som metod, för att skapa en taktil konstutställning tillsammans med synskadade konstnärer och synskadad publik. Nu har Laura Blake arbetat vidare och projektet har fått stöd från Konstnärsnämnden och kommer att visas i Göteborg i slutet av 2023.  

Herman Muntzing, Kollaborativet
Kollaborativet är ett kollektiv som arbetar i gränssnittet mellan performancekonst, dans och installation.
Kollaborativet skapar sinnliga scenkonstupplevelser som syftar till att nå många - oavsett språk, ålder eller funktion. Uttrycket är taktilt, visuellt och auditivt, bortom orden. Kollaborativet arbetar i medskapande processer med barn och unga med funktionsvariationer. Processen lägger grunden till sceniska produktioner och är avgörande för det konstnärliga uttrycket. 

I februari i år släppte kollektivet antologin Jag är tid, jag är rum. Kollaborativet har under många år jobbat med att göra scenkonstupplevelser tillgängliga för alla barn och unga. Jag är tid, jag är rum var ett flerårigt konstnärligt undersökande projekt som syftade till att söka nya former för communitybaserat arbete.

Herman Müntzing är ljudkonstnär, musiker och pedagog. Inriktad mot improvisation, slump, misstag, intuitiva och normkritiska processer. Leder kurser och workshops i bland annat experimentellt musikinstrumentbygge och kreativ ljudforskning. 

Linn Gall

Konsulent

Telefonnummer