24/11 Filmvisning och regissörssamtal

Se filmen And the king said, what a fantastic machine och träffa regissörerna Axel Danielson och Maximilien van Aertryck tillsammans med en ung publik. Kanske vill du arrangera något i din kommun, kulturhus eller i skolan och vill få bättre insikt i tematiken?

Nu erbjuder vi i samarbete med MRF i Västra Götaland några platser till visningen. Du anmäler dig till karin@filmcentrum.se

And the king said, what a fantastic machine
Kameran kan dokumentera verkligheten eller förvränga den. Den kan ge oss utlopp för kreativitet, fåfänga och bekräftelsebehov. Hur har vi valt att hantera denna makt? Och vad händer med världen när alla är upptagna av att fånga den på bild? ”And the king said, what a FANTASTIC MACHINE" skildrar hur människans besatthet av att filma och fotografera sin omvärld har förändrat vårt beteende. Från de första fotografierna på 1800-talet till den digitala flodvåg av innehåll som sköljer över oss i sociala medier – idag en algoritmstyrd miljardindustri.

Längd: 88 minuter
Regi: Axel Danielson och Maximilien van Aertryck
Land: Sverige 2023

Efter filmen: Axel Danielson och Maximilien van Aertryck har länge varit fascinerade av människans förhållande till kameran, i nästan 10 år har de samlat material till filmen. Efter visningen kommer vi att ha ett samtal omkring den fotografiska bilden och dess inverkan på samhället.

Målgrupp för detta arrangemang, pedagog, arrangör eller bibliotekarie och vill arrangera skolbio eller annat med filmen är du välkommen att anmäla dig. Du anmäler dig till Karin Frennemo (karin@filmcentrum.se), först efter bekräftelse har du en plats.