27/11 Nätverksträff Konstpedagogiska Akademin (KAKA)

Dags igen för nätverksträff med Konstpedagogiska Akademin, KAKA! Vi ses måndagen den 27 november kl 10.00–15.00 på Konsthallen i Trollhättan. Gäst är Ruben Wätte som ställer ut på konsthallen. Sista anmälningsdag 23 november.

KAKA – Konstpedagogiska akademin är ett nätverk för dig som arbetar med konstpedagogik i Västra Götaland. Nätverket vänder sig till konstpedagoger eller intendenter på konsthallar eller konstmuseer, fria utövare/konstnärer med praktik inom konstpedagogik, kulturskolepedagoger inom bild- och form, och personer som på annat sätt är verksamma inom fältet. Här kan du  möta kollegor, dela erfarenheter, och ta del av forskning och praktik. 

Hösten 2023 sker KAKA:s nätverksträff i Trollhättan, med Ruben Wätte som inbjuden gäst. Ruben Wätte arbetar med konst i offentligheten, både i form av permanenta platsspecifika verk och tillfälliga utforskande processer tillsammans med andra. Genom anarkistisk pedagogik och en rad egna metoder som Wätte utvecklat under sitt första decennium som yrkesverksam konstnär, skapas konst som äger rum på långt flera plan än vad som ryms i det färdiga verket.

Under rubriken "Så gör vi" delar vi inom KAKA-nätverket metoder och erfarenheter. Den här gången berättar Dano Wilhelmsson om sina medskapandeprocesser och vikten av rätten till att skapa. Dano är konstnär, konstpedagog och en av grundarna till den konstnärsdrivna kreativa mötesplatsen Rizoma Galleri i Falköping. Dessutom medverkar Mette Muhli, konstförmedlare, Konstenheten VGR och Sofia Åhrman, konstkonsulent, Kulturförvaltningen Göteborgs Stad. Genom feriepraktik kan unga möta unga och vara relevanta i verksamhet. Vad händer när unga själva får ta plats som konstpedagoger och förmedlare?

Datum: 27 november
Tid: 10.00–15.00
Plats: Konsthallen i Trollhättan, Nohabgatan 11B, Trollhättan Innovatum District, byggnad 40
Sista anmälningsdag: 23 november

TILL ANMÄLAN...

Linn Gall

Konsulent

Telefonnummer