29/11 Kunskapsseminarium om reserverad upphandling och idéburet offentligt partnerskap (IOP)

Detta seminarium om reserverad upphandling och idéburet offentligt partnerskap syftar till ett öka kunskapen hos såväl politiker och tjänstepersoner i första hand på regional nivå, som bland företrädare för det civila samhällets organisationer.

Datum: 29 november 2023
Plats: United spaces, Östra Hamngatan 16, Göteborg
Sista anmälningsdag: 19 november 2023

Anmäl dig här

Det civila samhället beskrivs i såväl den regionala utvecklingsstrategin, strategin för omställning av hälso- och sjukvården och kulturstrategin som en viktig samverkanspart för det goda livet i Västra Götaland. Hur kan regionen och det civila samhället hitta rätt samverkansform? När är det läge för ett IOP och när är ett upphandlingsförfarande mer lämpligt? Detta seminarium om reserverad upphandling och idéburet offentligt partnerskap syftar till ett öka kunskapen hos såväl politiker och tjänstepersoner i första hand på regional nivå, som bland företrädare för det civila samhällets organisationer.

Vi kommer bland annat att få veta mer om nya lagkrav och möjligheter kring reserverad upphandling från Upphandlingsmyndigheten. Om VGRs eget arbete med såväl reserverad upphandling som IOP liksom exempel på arbetssätt med reserverad upphandling från en kommun. Dagen avslutas med diskussioner om möjligheter och utmaningar kring dessa olika avtalsformer och hur vi kan gå vidare.