31/10 Branschträff för teater- och dramapedagoger

Tisdagen den 31 oktober bjuder vi in till branschträff för teater- och dramapedagoger som arbetar med barn och unga. Det blir en heldag på Tranemo gymnasieskola med workshops, föreläsningar och samtal kring aktuella frågor inom det teater- och dramapedagogiska fältet. Branschträffen är kostnadsfri. Anmäl dig senast 26 oktober (OBS! Förlängd anmälningstid).

Datum: tisdag 31 oktober 
Tid: 9.20–16.30 (Tiderna är anpassade efter de bussar som går till Tranemo. För information om kollektivtrafiken se Västtrafiks reseplanerare).
Plats: Tranemo gymnasieskola 
Sista anmälningsdag: 26 oktober 
Övrigt: Träffen är kostnadsfri, fika och lunch ingår 

Till anmälan... 

Program 

Lajv <3 Kulturskolan 
Alexandra Reuter från Kungälvs kulturskola inleder med att berätta om pilotprojektet Lajv <3 Kulturskolan som gjordes tillsammans med Förvaltningen för kulturutveckling.

Alexandra Reuter är teaterpedagog på kulturskolan i Kungälv och har startat upp lajv som ämneskurs där med hjälp av ett pilotprojekt som Förvaltningen för kulturutveckling drivit. Själv drömmer hon mest av allt om att myslajva hobbit, helst i skogen vid en lägereld med en mandolin i handen och massa roliga filurer som äter, hantverkar och umgås. 

Lajvhandboken – praktisk workshop 
Vi fördjupar oss i handbokens olika delar och testar olika metoder för att du både ska få en ökad förståelse samt praktisk erfarenhet av att arbeta med materialet. På denna workshop får vi träffa Sanna Vuorenmaa, spelkonsulent på KulturUngdom som med van lajvhand leder oss genom övningarna.

Sanna Vuorenmaa är engagerad inom spelkultur både professionellt och ideellt. Hon är projektledare för Sveriges största lajvkonvent Prolog och har arrangerat allt ifrån små till stora lajv. Själv har hon lajvat i 20 år och tycker att lajv är ett perfekt verktyg både för att förstå sig själv, andra och sin omgivning.  

Pedagogiska dilemman – workshop 
I den här workshopen kommer vi att titta på knepiga situationer som kan uppstå under undervisning i drama. Genom diskussion och forumspel får vi sedan möjlighet att lära oss av varandra och komma vidare i våra frågor. Tova Ekenberg från Teater Aftonstjärnan leder workshopen.  

Tova Ekenberg är utbildad på the Norwegian Theatre Academy och har på senare tid intresserat sig för forumteater och drama som ett sätt att frigöra gruppens intelligens. Hon driver en barngrupp på Aftonstjärnan i Göteborg och håller workshops för vuxna där fokus är på lek och fysiskt berättande. 

Röstpedagog Maria Havrell: Våga höras och ta plats 
Ett samtal gällande barn/ungdomars röst och hörbarhet.  
-Våga göra sin röst hörd? 
-Våga ta plats med sig själv, sin röst och sin kropp? 

Maria Havrell är utbildad skådespelare samt logonom. Har arbetat främst som skådespelare men även som teaterpedagog på kulturskolan i Ulricehamn. Arbetar nu på Angered Folkhögskola, teaterlinjen som huvudlärare i scenframställning. 

Ett mer detaljerat program skickas ut till de anmälda efter anmälningstidens slut.

Varmt välkommen!   

Kontakt 

Hör gärna av dig om du har frågor till teaterkonsulent Lotta Eldh på lotta.eldh@vgregion.se