26/10 - Medie- och informationskunnighet (MIK) för ett demokratiskt medborgarskap

Välkommen till en livesänd nationell MIK-konferens. Frågan om medie- och informationskunnighet (MIK) är nu mer aktuell än någonsin med pandemi, krig, beslut om Nato-anslutning och valår. Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen arrangerar konferensen för att uppmärksamma MIK som en brådskande demokratifråga.

Under konferensen samlas Sveriges experter inom forskning kring MIK, huvudmän från myndigheter och intresseorganisationer samt engagerade politiker på högsta nivå. Möt professorerna som ger senaste forskningen om vilka utmaningar vi står inför. Lyssna på politikerna om varför MIK är ett svar på hur vi hanterar samhällsutmaningar och ökade klyftor. Hör skolans och bildningsorganens representanter berätta om skolans roll framåt.

Välkommen att ta del av ett späckat program som ger dig en nulägesbild av MIK-området och hur samverkan kan skapa förändring!

Programmet och medverkandepresentationer hittar du här. 

När: 26 oktober kl. 13.00 - 16.30

Var: Sändningen livesänds på denna sida
Konferensen sänds från Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet.

Del av en större MIK-konferens

Denna livesända konferensdag är en del av en större konferens som vi arrangerar fysiskt under två dagar, för särskilt berörda aktörer med MIK-relaterade uppdrag.
Välkommen att läsa mer om den större konferensen och dess syfte här. 

Pia-Marie Wehrling

Projektledare och utvecklare inom Medie- och informationskunnighet (MIK)

Telefonnummer