23/11 Fortbildning: Att möta barn och unga med funktionsnedsättning i kulturpedagogiska projekt

Fotograf: Sofia Blomqvist

Denna digitala fortbildning handlar om att möta barn och unga med funktionsnedsättning. Den riktar sig till dig som erbjuder workshops eller kulturpedagogiska projekt för barn och unga och är med i Kulturkatalogen Väst.

Alla barn och unga har rätt att ta del av och utöva kultur. För att det ska vara möjligt för alla att delta utifrån sina förutsättningar behöver själva aktiviteten, informationen och även miljön vara tillgängligt utformad.  

Fortbildningen inleds med en grundläggande genomgång av tillgänglighet och vilka konkreta behov barn och unga med funktionsnedsättning kan ha. Därefter kommer Danskompaniet Spinn att berätta om sitt projekt ”Vågade vågor” och dela med sig av sina bästa tips för en inkluderande workshop.  

Det ges även möjlighet till reflektion, samtal och erfarenhetsutbyte i mindre grupper. 

Eftermiddagen hålls av Tina Weidelt, Ninni Eriksson och Lotta Eldh från Förvaltningen för kulturutveckling, tillsammans med Veera Suvalo Grimberg och Emilia Wärff från Danskompaniet Spinn.  

Datum: Torsdag 23 november
Tid: 14.00–16.30
Plats: Digitalt, via Teams
Sista dag för anmälan: 16 november

Till anmälan...

Fortbildningen är en del av ett kvalitetsarbete kring tillgänglighet och som vi erbjuder alla som har projekt, föreställningar eller besöksmål i Kulturkatalogen Väst.  

 

Ann-Charlotte Eldh

Konsulent teater

Telefonnummer

Ing-Marie "Ninni" Eriksson

Konsulent

Telefonnummer

Christina "Tina" Weidelt

Konsulent

Telefonnummer